Здравейте, от около два месеца съм горд собственик на 2.0 литров 156 Sportwagon със Selespeed скоростна кутия (12.2001г 150кс). Тъй като беше малко над 110 000 километра, веднага след докарването и в България, Alfa-та мина профилактичен сервиз, където бяха сменени всички ремъци, ролки и масло (със Selenia). Освен дребните проблемчета които обикновено изникват по тези автомобили, впечатление ми прави един по-голям - разхода. Ясно е, че в невероятните ситуации по София, нещата няма как да стоят добре, но се случи така, че изкарах един резервоар градско в късните вечерни часове и ранните следобедни, когато движението е сравнително леко, а нещата с разхода не се промениха значително и останаха с около 3 - 3.5л/100 над дадените от производителя. Въпросите ми са няколко: Колко харчат вашите подобни алфи, къде препоръчвате да закарам колата на компютърна диагностика и в какво според вас може да се корени проблема (ако има такъв). Не съм от хората които карат до червената линия на оборотомера, така че не мисля че съм причината за постигане на горепосочения резултат 
Поздрави!

Поздрави!
Comment